Archiv


Projekt EDISON

V pátek 8. února jsme završili projekt EDISON probíhající tento týden ve spolupráci s mezinárodní organizací AIESEC, a to uspořádáním Global Village, kde každý ze stážistů prezentoval zajímavosti ze své země. Tato událost tak byla pestrým zakončením týdne plného vzájemného poznávání i poznávání jiných kultur a zejména úspěšného prolamování jazykových bariér mezi žáky a stážisty z Číny, Tchaj-wanu, Gruzie a Indonésie. 

 
 

Žáci měli možnost ochutnat exotické jídlo, vyzkoušet si psaní čínským písmem a během týdne se dozvěděli mnoho zajímavostí o cizích zemích i samotných stážistech. V přátelské atmosféře se žáci nebáli komunikovat a mít otázky. Projekt se stal pro mnohé velkou motivací k dalšímu studiu jazyka a zároveň poskytl žákům zpětnou vazbu k jejich stávající úrovni znalosti angličtiny.

Součástí projektu Edison je slavnostní zakončení pod názvem Global Village. Stážisti si připravili stánky s ukázkou tradic, jídla, měny apod. Žáci naší školy ukázali různé varianty krojů, zazpívali i zatančili. Díky ochotě rodičů proběhla ochutnávka buchet, koblížků, klobásek a dalších dobrot.

 
Tvorba INTERNETOvých stránek