Den Země – zapoj se i Ty!

Už od roku 1970 se 22. dubna slaví ve většině zemí světa Den Země. I my ve škole si každoročně svátek Země připomínáme. Probíhají projektové dny a pravidelně uklízíme naši planetu v rámci akce Ukliďme Česko! Udělejte si v týdnu od 19. do 25. dubna čas a zapojte se do oslavy svátku naší planety. Podpořte úklid individuálně.

 
 

Vždyť stačí se trochu rozhlédnout ve svém okolí a vyčistit místa, kde jsou odpadky. Vyrazte tedy s kamarádem či s rodiči na procházku, vezměte si pytel i rukavice a ukliďte kousek Země. Každý i malý kus Země se počítá a má smysl!

Pytle si můžete vyzvednou ve škole u Marie Šimkové. Napište na e-mail nebo volejte (simkova@zsstrani.cz, tel. 572 697 301) a domluvíme se. U pytlů s nasbíraným odpadem se vyfoťte a fotku pošlete na email simkova@zsstrani.cz .

Nejlepší sběrače oceníme!

Kde nechat nasbíraný odpad? Využijte tyto místa: sběrný dvůr, před poštou ve Květné, nebo u zastávky v Mlýnkách, popelnice u školy, kontejnery u statku. Pokud budete mít něco většího a nebudou pro Vás uvedená místa dostupná, nechejte odpad v blízkosti cesty, tak aby nezavazel a napište nám o něm. Škola bude poté informovat obecní úřad, který odpad odveze.

 
Tvorba INTERNETOvých stránek